Kezdőlap

Csiszár József (Magyaróvár, 1901, aug. 19.Mosonmagyaróvár, 1955. okt. 13.): mikrobiológus tejipari technológus, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa (1952). A magyaróvári gazdasági ak.-án 1924-ben, majd a műegy. mezőgazdasági karán 1949-ben szerzett oklevelet. 1926-tól a Magyaróvári Tejkísérleti Állomás (1941-től Tejgazdasági Kísérleti Intézet) munkatársa, 1940-ben ig.-ja; új sajtkészítési módokat dolgozott ki. Kutatómunkásságának fő területe a tejgazdasági bakteriológia és technológia. 1941-ben a Tejgazdaság c. szakfolyóirat alapítója. A vajipar kézikönyve kéziratban maradt. – M. Tejgyűjtő és fölözőüzemek (Mosonmagyaróvár, 1940); Az óvári sajt készítése (Mosonmagyaróvár, 1940); Tejipari technológia (I-II, Bp., 1952-54).