Kezdőlap

Natorp Tivadar,

báró, államdoktor, m. kir. pénzügyi tanácsos, br. N. Tivadar pénzügyi tanácsos és Baltin Ágosta fia, szül. 1865. jún. 10. Bécsben; középiskolai tanulmányait a budai II. kerületi gymnasiumban végezte, azután a budapesti egyetemen jogot tanult és megszerezte az államdoktori oklevelet; ezt megelőzőleg állami szolgálatba lépett és ez idő szerint mint pénzügyi tanácsos szolgál a m. kir. dohányjövedéki központi igazgatóságnál; a m. gazdasági egyesület dohánytermelési szakosztályában is működik.

A M. Dohány ujság egyik főmunkatársa, mely szaklapban egyéb kisebb czikkein kívül a bécsi gazdasági kiállításon a magyar dohányjövedék által rendezett dohánykiállításról közölt hosszabb czikket.

Munkái:

1. A dohány és dohányjövedék Magyarországon. Történeti és statisztikai ismertetés. Budapest, 1896. (Oroszi Bálványi Gyulával együtt).

2. A dohánygyártás monographiája. Budapest, 1898. (A magyar korona országainak gyáripara az 1898-ik évben. 7. füz. Kiadja a m. kir. kereskedelemügyi miniszterium. Bálványi Gyulával együtt.)

Magyar Dohányujság 1894. 4. sz. arczk.

A m. n. múzeumi könyvtár példányáról és önéletrajzi adatok.