A MEK Egyesület 1%-os támogatása:

 

Tisztelt MEK-barátok, MEK-támogatók, a MEK Egyesület tagjai!

A Magyar Elektronikus Könyvtárért Egyesület ezúton is köszöni mindazok támogatását, akik 2013. évi személyi jövedelemadójuk egy százalékát az Egyesület javára ajánlották fel.

Tisztelettel kérjük a MEK minden barátját, olvasóját, támogatóját, a MEK Egyesület minden tagját, hogy ajánlja fel 2014. évi személyi jövedelemadójának 1 százalékát a MEK Egyesület javára.

Az Egyesület adószáma:   18100277-1-41  

Figyelem, az Egyesület adószámának középső jegye "1"-re változott! Kérjük, ügyeljen az adószám helyes beírására!

Felajánlásukkal segítik a MEK Egyesület munkáját, a MEK elektronikus állományának könyvekkel, folyóiratokkal, képekkel való gyarapítását, a határon túli magyar kulturális szervezetekkel való kapcsolattartást, a vakok és gyengénlátók számára is fontos hangoskönyvek közzétételét. Az eddigi támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a MEK-ben elérhető könyvek száma meghaladta a 13.000-et, az EPA-ban már 2.600 folyóirat, periodika adatai találhatók (ebből 559 archivált is), a DKA kép-dokumentumainak száma több mint 56.000!A személyi jövedelemadó 1%-áról való rendelkezés határideje egységesen 2015. május 20.

Az 1%-ról való rendelkezés módja:

- A (papíron, vagy elektronikus úton benyújtott) adóbevallás részeként, a nyomtatvány EGYSZA jelzésű oldalán lehet rendelkezni.

- Továbbra is lehetséges a rendelkező nyilatkozatot külön postai borítékban benyújtani, akkor is, ha adóbevallásunkat előzőleg már benyújtottuk. A rendelkező nyilatkozat letölthető innen: PDF formátumban.

A borítékba zárt rendelkező nyilatkozatot az alábbi módokon lehet benyújtani:

- az adóbevalláshoz mellékelve.

- ha a munkáltató készíti el adóbevallását, átadhatja a nyilatkozatot a munkáltatónak legkésőbb 2015. május 10-ig.

- az adózó személyesen vagy postán is eljuttathatja a meghatározott határidőig (2015. május 20.) az adóhatóságnak.

A boritékra irjuk rá adóazonosító jelünket, a borítékot a ragasztott felületen írjuk alá.

Ugyanezen az EGYSZA űrlapon rendelkezhet az adózó adója másik 1%-ának valamelyik egyház, illetve állami kiemelt előirányzat céljának javára.

Az EGYSZA rendelkező nyilatkozatot a NAV honlapján található 14EGYSZA program segitségével is ki lehet tölteni:
http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/nyilatkozatok/NAV_14EGYSZA.html

Részletesebb kitöltési tájékoztató letölthető a NAV honlapról: http://www.nav.gov.hu/data/cms355779/14EGYSZA.pdf

Az Egyesületet más módokon is támogathatjuk (SMS-küldés, mobiltelefon-hívás, stb.) ezeknek leírása a http://mek.oszk.hu/html/tamogatas.html oldalon található.

Köszönjük a magyar kultúra és tudomány terjesztéséhez nyújtott segítséget!

A MEK Egyesület Elnöksége

2015. január 22.