CÍMLAP


Charlotte Brontë
A lowoodi árva
Írja ide a véleményét erről a műről!

Név:


E-mail cím:
(ha választ vár)


Vélemény: (max. 2500 karakter)Ajánlja ezt a művet ismerőseinek!

Saját név:


Saját e-mail cím:


Címzett neve:


Címzett e-mail címe:
(kötelező)


 2009-06-24 07:52:00 
 Edit  
 Nagyon szép regény, nekem is az egyik kedvencem. Sajnos a digitalizált változat nem teljes, elég fontos részek hiányoznak belőle! így az eredeti nyomtatott verziót ajánlom mindenkinek.
 2007-04-20 15:46:01 
 Ramonaliza  
 Szerintem ez egy szuper köny!szászor is elolvasnám.Jane Eyre megmutatta hogy nem csak a szépség számít.Erről a könyvről nem lehet eleget beszélni mindenkinek ajánlom.Én aki a maga 12 évével ennyire megszerettem ezt a régi mégis mai stílusú könyvet bátran ajánlom mindenkinek aki kicsit is szereti a romantikus könyveket.De ha nem az sem baj, én sem szerettem soha de most már igen...
 2006-08-21 13:53:48 
 divina aries  
 Csak nemrég vettem kezembe a nagymamámtól kapott ütött-kopott könyvet. Azt mondta, ennél szebb könyvet még nem olvasott és nekem is tetszeni fog. Ahogy az első oldal végére értem, valami különös borzongást éreztem. Ez csak olyankor fordul elő, ha ízlésemnek megfelelő könyvet olvasok. Alig bírtam letenni! Mér-már úgy éreztem én is része vagyok a történetnek és ismerősökként fogadtam a szereplőket. Könnyeimmel küszködve forgattam a lapokat egymás után, szemem szinte falta a sorokat. Váratlan fordulatok, misztikus történések, igaz szerelem. Minden, amire egy könyvrajongó vágyik megtalálható Jane történetében. Köszönöm!
 2006-07-26 12:12:56 
 Manci  
 15 éves koromban kaptam édesanyától ezt a könyvet, és azóta néhány év kihagyással évente elolvasom legalább kétszer. Az idén, most olvastam el másodjára, de lehet, hogy mégegyszer sor kerül rá. Magyarázza meg nekem valaki, hogy miért vonz annyira ennek a törékeny alkatú, de lélekben törhetetlen akaratú lánynak a sorsa és maga a regény egésze, ahogyan meg van írva.
 2006-04-09 12:25:32 
 Kitti  
 Ez a könyv nekem nagyon tetszett, mert romantikus, számomra kalandos is, mert Jane összevissza utazik mindenhova! Elgondolkodtató. Janeben azt szeretem a legjobban ,hogy szókimondó!:D, Most olvastam el ezt a könyvet ,mert kötelező volt, a filmet is megnéztem az is tetszett, de szertintem a könyvek mindig jobbak, mert ott eltudodsz mindent kézelni!, és így hogy láttam a filmet csalódtam magamban, hogy mért nem úgy képzeltem el ezeket, ahogy ott vannak!:( Meg a filmben van pár rész amit kihagynak, jó tudom nem lehet sok mindent beletenni a filmekbe, de a cigánylányos részt nem kellett volna kihagyni!, mert nekem az a kedvenc részem!, meg pár dolog nem úgy van a filmben, mint a könyvben! De mindegy! Nekem akkor is tetszett mind a kettő!!!!!!!
 2006-03-21 16:15:40 
 Johanna 15  
 Körülbelül egy fél éve az angoltanárom ajánlotta először a Jane Eyre-t, amit nyáron el is olvastam. Rendkívül jó könyvnek találom, akárcsak Jane Austen műveit. Persze a két írónő stílusa meglehetősen különböző, de szerintem aki szereti a romantikus regényeket, az mind a két írónő műveiben örömét fogja lelni. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
 2005-08-27 23:02:15 
 Eszter  
 Nekem ez volt az első lány regény amit olvastam. Ez a könyv után elolvastam az összes Bronnte könyvet amit találtam. Sokkal jobban szeretem mint az Austin könyveket, mert itt a nők többsége már nem csak üres fejű, és nem csak a férfiak után futnak. Sokkal szélesebb a Bronnte nővérek látóköre. A kedvencem a Shirley, de a Jane Eyre egy kihagyhatatlan könyv minden lány számára. A gyerekkori megrázkodtatások elég keményen hatnak. Mégis elkerülhetetlen minden Bronte könyvben a happy end.
 2005-07-12 16:45:48 
 Whitegold  
 Nekem ez volt az első olyan könyvem ami nem egy mai században játszódó könyv. Még csak 14 éves leszek, de pont ilyenkor kell elkezdeni ezt a könyvet, mert .Furcsa, mert ez a könyv nagyon romantikus és én inkább az izgalmasabb kalandos könyveket szerettem, de most Jan Eyre más témakört is megszerettetett velem.=)